Er laseroperasjon av øyet farlig?

Er laseroperasjon av øyet farlig?

Mange spør seg om laseroperasjon av øyet er farlig, og møter en synsoperasjon med laser med en viss skepsis. Våre eksperter er klare i sitt svar – du trenger ikke bekymre deg.

Er du nærsynt eller har skjeve hornhinner, og er mellom 18 og 40 år, anbefaler vi i Lavista kirurgi ved hjelp av laser for å rette opp problemet med øyet ditt.

Vi opplever at enkelte møter synskorrigerende laserkirurgi med en viss engstelse, og det har vi stor forståelse for. Samtidig ser vi at det handler om at det tross alt er øynene dine som skal opereres. Det er også så mange personer som har gjort denne typen kirurgi at de fleste kjenner noen som har gjort det. Dermed blir færre og færre engstelige. Bruken av synslaser er meget trygt, og erfaringen hos oss i Lavista er stor da vi jobber daglig med synskirurgi. Lavista er en sertifisert Memira-partner og dermed en synskirurgi klinikk.

Minimale sjanser for feil

I teorien kan en hornhinne blir skadet ved en laseroperasjon, men sannsynligheten for at det skjer er mikroskopisk – på nivå med å havne i en flyulykke. Skulle man likevel være så uheldig at man ikke opplever 100 % suksess ved en operasjon, kan man helt trygt og enkelt korrigere feilen med en ny operasjon. Det skjer uten problemer og vår erfaring er at man sitter igjen med ønsket resultat.

Nei, laseroperasjon er ikke farlig

En laseroperasjon er en tilnærmet smertefri behandling. Enkelte opplever et par sekunder hvor det svir noe, og at det kan lukte litt svidd. Vi har enda til gode å oppleve at noen nevner store ubehageligheter underveis i en operasjon.

Smertefrie operasjoner

Den såkalte FS-LASIK-operasjonen er den vanligste og fremste formen for laserkirurgi på øynene, og den operasjonen vi anbefaler de fleste. Den er sikker, presis og gir umiddelbart resultat. 

"Er laseroperasjon av øyet farlig?", spør noen seg
“Er laseroperasjon av øyet farlig?”, spør noen seg.

FS-LASIK-metoden er smertefri og som regel med lite ubehag.
Under operasjonen ligger du på en benk og ser på et lys. Så kjenner du et lett trykk på øyet før det blir mørkt noen sekunder. Deretter kjenner du ingenting når synet korrigeres. 

Etter en slik operasjon kan øynene kjennes litt såre, med svie og irritasjon, i inntil 3 timer. Du får med deg bedøvende og lindrende øyedråper i etterkant av operasjonen som vil bidra til mindre ubehag, og det er viktig at du følger retningslinjene du får av oss. 

Alle kan arbeide som normalt allerede dagen etter inngrepet. 

Les også: Hvem kan ta laseroperasjon?

En enklere synslaservariant heter LASEK. Det er samme laserinstrument, men hornhinnen håndteres litt annerledes og mange pasienter som har fått utført LASEK opplever en del ubehag som irriterte øyne og lysoverfølsomhet de første dagene. Synet kan være litt uklart i litt over en ukes tid etter operasjonen, før synet som regel er godt nok til å fungere i hverdagen. Etter rundt en måned har du stabilt perfekt syn.

For personer med store synsfeil eller tynne hornhinner hvor laser-teknikken er frarådet brukes den såkalte ICL-operasjonen. Har plasseres en liten korrigende linse rett foran øyets egen linse. Øynene bedøves før operasjonen, så under selve inngrepet kjenner du ingenting. Selve operasjonen tar rundt 7 minutter per øye. Denne operasjonen krever ingen helbredelsestid, da hornhinnen er ikke berørt.

Til slutt:

  • Vi har 2 typer laseroperasjoner, som begge oppleves med svært lite ubehag og smerter under selve operasjonen. Operasjonstiden er rundt 7 minutter per øye.
  • Mange er skeptiske til operasjoner på øynene, men metodene er velprøvd gjennom 40 år og suksessraten er nær 100 %.
  • Sjansene for at noe går galt er betydelig mindre enn at du skulle oppleve en flyulykke i løpet av ditt liv – med andre ord minimale.

Kontakt oss for å avtale en time, der vi kan finne ut om du kan få synskorrigerende kirurgi

På tide å undersøke øynene?

Handlekurv