Eric Parissi undersøker

1000 behandlede øyne i 2019

Eric Parissi undersøker
– Det finnes ikke lenger noen typiske kunder som får utført synskirurgi, sier Optometrist Eric Parissi. – Dette er for allmennheten. Behandlingene utføres på unge og gamle, rike og fattige, tøffe og pingler.
Foto: Stian Norum Herlofsen/Brainify

 

Vi går mot 1000 behandlede øyne i 2019! – Dette er for allmennheten.

Bjørkelanging og franskmann Eric Parissi er grunnlegger, eier og leder av Lavista. Han er Optometrist og har sin utdanning fra Norge, Frankrike, Sveits og USA.

Sammen med seks andre driver vi Lavista Bjørkelangen og Lavista Lillestrøm, og tar imot kunder – nærmeste som et legesenter. Noen har bestilt på forhånd og andre kommer innom på dråppinn.

Drømmen vår er en verden uten linser og briller, hvor flest mulig av oss kan få en smertefri og effektiv laserbehandling som gjør oss brillefrie. Du trenger ikke briller. Det er ikke sånn lenger nå.

– Så langt i år har vi behandlet 200 personer. Eller 400 øyne, som vi liker å si.

– Vi har et hårete mål om å nå 1000 øyne, eller 500 behandlinger, da, sier Eric entusiastisk.

Synskirurgi kun for eliten?

– Vi ser en merkbar økning av etterspørsel og folk begynner nå å innse at synskirurgi er en helt enkel, etablert, sikker behandling som lar oss kvitte oss med linser og briller. Behandlingen tar 15 minutter, er enkel, overfladisk og smertefri. Og prisen er omtrent det samme som du kommer til å bruke på briller og linser i årene fremover.

– Hvem er den typiske kunden deres?

– Det finnes ingen typiske kunder lenger. Dette er for allmennheten. Behandlingene utføres på unge og gamle, rike og fattige, tøffe og pingler, smiler Optometristen.

– Synskirurgi er forresten ikke bare laser, det er også linsebytte og innsetting av intraokulære linser, forklarer Parissi. – For nærsynte under 40 år brukes det som ofte kalles laserbehandling. For langsynte under 40 år er behandlingen ICL, altså at man setter inn intraokulære linser. For pasienter fra 45 år og oppover er det RLE, linsebytte, som er løsningen.

Snik i øyelege-køen

Eric har sett mer enn 40.000 øyne, og bruker mye tid på øyeutredninger og diagnostikk av øyesykdommer. I tillegg til å la folk slippe briller, jobber han med å forkorte ventetiden hos øyelegene:

– Mange kommer til oss og lurer på hva som er galt med øyet sitt. Enten kan vi friskmelde øyet og sende pasienten hjem igjen, eller så kan vi gi en rask og korrekt diagnose og sende dem til hurtig behandling på nærmeste sykehus. I begge tilfeller er reaksjonen ofte lettelse og takknemlighet. Jeg har fått noen blomster og vinflasker i løpet av årene her i Lavista.

På tide å undersøke øynene?

Handlekurv