Hjelp! Jeg har fått alderssyn!

Alderssyn! Du grøsser kanskje når du hører ordet og ser for deg bestemor der hun sitter med langstrakte armer og broderer. Men dessverre, med tiden avtar evnen til å fokusere og se klart på nært hold, selv hos de med det skarpeste blikket. Visste du at øynene dine egentlig ikke er lagd for å funke lenger enn ca 40-50 år?

Gammelmannssyn

Ja, for etter fylte 45 år begynner de fleste å merke at synet ikke er som det en gang var.  Man opplever at en ser dårligere på nært hold og at det er vanskelig å fokusere på detaljer. Dette kommer rett og slett av at den naturlige linsa på øyet er blitt gammel, sliten og stiv med årene. På fagspråket heter dette presbyopi, som rett og slett betyr “gammelmannssyn”, best kjent som alderssyn i våre dager.

Med tiden avtar evnen til å fokusere selv for de med det skarpeste synet

Gjenopprett evnen til å fokusere

Laserkirurgi kan dessverre ikke hjelpe deg med alderssynet. Briller kan hjelpe deg midlertidig, men må ofte skiftes ut etterhvert som synet endrer seg, og det kan raskt bli dyrt. En bedre og permanent løsning, er rett og slett å bytte de gamle, stive, naturlige linsene i øynene dine, med flunka nye. Det er dette som gjøres under en RLE operasjon, Refractive Lens Exchange. Dette er et kjapt og smertefritt inngrep som gir deg en full korrigering av synsfeil og gjenoppretter faktisk evnen din til å fokusere. Linsen som settes inn i øyet er laget for å holde i inntil 150 år, og i motsetning til briller som stadig må skiftes ut, vil de kunstige linsene dine følge deg resten av livet.

Forebygg grå stær

Selvsagt kan ikke en RLE operasjon forhindre deg fra å få øyesykdommer eller andre øyeproblemer. Men en RLE operasjon kan derimot forhindre at du utvikler grå stær! Grå stær er nemlig noe som rammer linsen på øyet, og en kunstig linse kan selvsagt ikke utvikle grå stær.

Ta kontakt med oss i Lavista for å få en utredning om RLE operasjon.

På tide å undersøke øynene?

Handlekurv