Synskirurgi: 5 ting du ikke trenger å bekymre deg for

Mange som kommer til oss i Lavista, uttrykker at de syns det høres skummelt å skulle få utført synskirurgi. Her er noen av de vanligste bekymringene vi møter, og hvorfor det ikke er noe å bekymre seg for:

Laseren som brukes i et synskirurgisk inngrep er ikke varm

Excimerlaseren som brukes ved synskirurgi bruker ultrafiolett lys og avgir ikke varme. Noen kan oppleve at det lukter svidd underveis i inngrepet, men dette er ikke farlig. Lukten er et resultat av at energien fra laseren forstyrrer noen av molekylbindingene i hornhinnecellene slik at de løsner og blir til gass. Dette er ikke farlig og det er helt normalt, men gassen kan lukte litt svidd. 

Synskirurgi er ikke farlig
Mange er bekymret for å få utført synskirurgi. Bekymringene er som oftest grunnløse.

Synskirurgi gjør ikke vondt

Før prosedyrene, drypper vi noen bedøvende dråper på øyet. Noen opplever et lite trykk i øyet i det laseren treffer hornhinnen, men den er aldri smertefull. Trykket varer kun noen sekunder. 

Synskirurgi gjør deg ikke blind

Av de millioner av laserkirurgiske inngrep på øyne som er utført verden over, er aldri noen blitt blinde i forbindelse med inngrepet. Selvfølgelig, ved laserkirurgiens spede begynnelse for nærmere 40 års siden, har det helt sikkert oppstått enkelte uhell. Men ethvert problem eller komplikasjon er blitt ordentlig analysert og forstått, og tiltak blitt iverksatt slik at problemet aldri skal oppstå igjen. Det er derfor synslaser og synskirurgi generellt, i dag har så gode prognoser. 

Laserkirurgi av øynene er en velprøvd og godt kartlagt prosedyre

Synskirurgi ved hjelp av laser ble utviklet på begynnelsen av 1980 tallet. Siden den gang har millioner av mennesker fått behandlingen, noe som har lagt et solid grunnlag for kartlegging av oppnådd effekt og potensielle bivirkninger. Med en suksessrate på 95-97% verden over, er behandlingen kategorisert som et lav-risk inngrep. De vanligste bivirkningene etter synskirurgi av øynene er milde, oppstår som regel kort tid etter inngrepet og lar seg enkelt behandle. 

Feilslått synskirurgi kan rettes opp igjen

Dersom du tidligere har hatt synskirurgi, og opplevd at det ikke har fungert eller er blitt feilbehandlet, er det flere justeringer og grep som kan taes for å rette opp i problemet. Ta kontakt med oss i Lavista for å få en profesjonell vurdering av hva som kan gjøres. 

På tide å undersøke øynene?

Handlekurv