Eric Parissi undersøker

Lavista er aktiv og deltar på forskning

Lavista har nylig i samarbeid med Tørreøyneklinikken gjennomført en studie for å sammenligne to behandlingsmetoder for tørre øyne – TheraPearl eller Blephasteam. Med omfattende øyeundersøkelser og spørreskjemaer ble pasientene grundig vurdert før oppstart av behandling samt etter tre og seks måneder. Resultatet viser at både TheraPearl og Blephasteam er gode behandlingsmetoder og at de fleste pasientene merket tydelig lindring av sine tørre øyne plager. Forskningsdataene ble publisert i det anerkjent tidsskriftet Scientific Reports, som er et tidsskrift i Nature-gruppen.

Professor og øyelege Tor Paaske Utheim i Tørreøyneklinikken sier:

– Lavista har vært avgjørende for å muliggjøre en stor, randomisert studie for å kunne optimalisere behandling av tørre øyne, i samarbeid med Tørreøyneklinikken. Eric Parissi har vist stort engasjement i dette samarbeidet. Kombinasjonen av hans kunnskap og interesse for forskning gjør ham til en høyt ønsket samarbeidspartner. Studien ble publisert i det høyt rangerte tidsskriftet Scientific Reports.

I tett samarbeid med Lavista håper Tørreøyneklinikken å gjennomføre flere randomiserte studier de kommende år for tørre øyne.

– Slike studier er viktige da tørre øyne er en av de vanligste sykdommer. Tilstanden har økt i omfang grunnet vår moderne livsstil med kontaktlinsebruk, skjermbruk og air-condition. Videre er forståelsen for tørre øyne blitt radikalt endret de senere år. Studier i Tørreøyneklinikken viser at drypping av kunstig tårevæske alene nesten aldri er riktig behandling. Betennelsesdempende medikamenter og lysterapi er de senere år blitt en stadig viktigere del av behandlingen, avslutter Utheim.

På tide å undersøke øynene?

Handlekurv